Omaishoitajan vapaa

Kunnan kanssa sopimuksen tehneillä omaishoitajilla on omaishoitolain mukaan oikeus pitää vapaata vähintään kaksi vuorokautta kalenterikuukautta kohti. Omaishoitaja voi vapaapäivien järjestämistavaksi valita palvelusetelin ja ostaa saamallaan palvelusetelillä kotiin tuotettavaa palvelua valitsemaltaan yrittäjältä.

Keventämällä omaishoitajan kuormitusta, vähennetään hoidettavan riskiä joutua laitoshoitoon. Riittävät tukipalvelut ovat hyvä tapa keventää omaishoitajan taakkaa. On inhimillistä sivuuttaa omat tarpeensa. Kuitenkin jaksamisen kannalta on erityisen tärkeää omien tarpeiden tiedostaminen ja myöntäminen, joka on aina myös hoidettavan etu. Kotiin annettavan omaishoitajan vapaa-palvelun avulla haluamme tukea omaishoitajan jaksamista. Sovittuna aikana tulemme kotiinne, jolloin saat käyttää omaa aikaa haluamallasi tavalla. Omaishoitajaa suojaavia tekijöitä, rasitukselta ja kuormitukselta ovat oma vapaa-aika sekä fyysinen aktiivisuus.

Vapaasi aikana tuemme ja turvaamme tavanomaiset ja jo tutuksi tulleet elämään kuuluvat toiminnot. Opastamme ja huomioimme hoidettavan omatoimisuuden sekä virikkeellisyyden yhdessä tekemällä. Tällä tuemme myös sosiaalista kanssakäymistä, jolloin voit turvallisin mielin, ottaa omaa aikaa, kun me ylläpidämme hoidettavan toimintakykyä suunnitelman mukaisesti.

Omaishoitajan vapaa-palvelumme hinnasto:
Arkisin 40€/h (alv. 0%)
Viikonloppuisin 60€/h (alv. 0%)

Palveluseteliasiakkaille erillisen hinnaston mukaisesti (PSOP).
Hintoihin ei lisätä matka- tai muita kuluja.
Palvelutarpeen arviointikäynti on maksuton.

Muista hyödyntää kotitalousvähennys!
Olemme Oulun kaupungin hyväksymä palvelusetelituottaja.

omaishoitajat